‘’Liman/Harbor’’ 4 Mart – 8 Nisan tarihleri arasında Galeri Apel’de..

0 90
Raziye Kubat

1998’de kapılarını “Damak” adlı sergiyle açan Galeri Apel tematik sergilerinin konularını günlük hayattan seçmesiyle biliniyor. Balkon (2016), Maden, Cevher (2015), Bir Reklam Arası (2014), Mutfak Üzerine (2013), Giyim Kuşam (2011), Vitrin (2010), Çeşme ve Kültür Fizik (2009), Okuma Köşesi (2005), Newroz ve Komşu tematik sergilere bir kaç örnek olarak sayılabilir.

Galeri Apel, adını 1850’de Boğaz’da yolcu taşımak için kurulan Şirket-i Hayriye’den aldığı bilinen, Hayriye Caddesi üzerinde yer almakta ve yokuş aşağı bu caddeden inildiğinde varılan Salı Pazarı liman sahasına doğrudan bağlanmaktadır. Bunun için galerinin çevresiyle olan toplumsal ve kültürel bağlarını vurgulamak amacıyla bu sene de “Liman” konulu bir sergi hazırlandı.

Limanlar farklı kıtalardan ve ülkelerden eşyaların, insanların, kültürlerin ve dillerin buluştukları önemli iletişim ve karşılıklı etkileşim alanları. İstanbul’un kıtalarası limanları bugün de tarih boyunca bir çok defa yapıldığı gibi büyük değişimler geçirerek yenileniyor. Şimdilerde şahmerdanların her vuruşu gürültülü saat tiktakları gibi şehir hayatında zamanın sesli hali adeta. Limanların tarihi ve güncel önemi onların tesadüfen hem Galeri Apel’deki hem de 2000 li yılların ülkemiz kültürel hayatına damga vuran kurumlardan İstanbul Modern’de iki bağımsız sergiye konu olmasını sağladı.

Sergiye farklı malzemeler ve teknikler kullanarak ürettikleri işleriyle ve yorumlarıyla katkıda bulunan sanatçılar: Endam Acar, Aydan Baktır, Sakine Çil, Sümbül Eren, Aslımay Altay Göney, Esra Carus Gülaydın, Güler Güngör, Barış Koçanoğlu, Kurucu Koçanoğlu, Raziye Kubat, Suzy Hug Levy, Zeynep Perinçek, Leyla Sakpınar, Nevzat Sayın, Emre Senan, Maria Sezer, Elif Süsler, Rüçhan Şahinoğlu, Yıldız Şermet, Gamze Taşdan, Hande Varsat, Shirley Verrette, Bahadır Yıldız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.