Ekrem Kadak’ın Süpür II Sergisi Galeri Selvin’de açıldı.

0 217

Ekrem Kadak’ın cam altı tekniğiyle yaptığı resimlerinden oluşan sergisi “Süpür II”, 23 Mart – 17 Nisan tarihleri arasında Galeri Selvin’de görülebilir.

Sanatçının son dönem resimleri yaşadığı coğrafyanın ten, an ve boşluk temalarının öne çıktığı işlerdir. Yaşamı boyunca Kapadokya’ya ilgisi vardı. Karlık Evi Oteli’nin sahibi Abdullah Şen’le birlikte “Kapadokya Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması’nı organize ettiler. Günümüze kadar dünyadan ve ülkemizden 300’e yakın sanatçıyı buluşturdular.

Ekrem Kadak için Kapadokya, resmine eklentiler oluşturma sürecinin önünü açan deneysel bir sürecin başlangıcıdır. Cam paletin diğer yüzünün büyüsü onu dünyada cam altı resmi konusunda neler yapıldığını araştırmaya yönlendirdi. 20.yy da büyük sanatçıların ilgisiyle zanaattan sanata evrilen bu duruma çağdaş göndermeler oluşturarak çalışmalarına devam etmektedir.

EKREM KADAK

1957 Tokat doğumlu olan sanatçı, 1979 Samsun Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. Anadolu Üniversitesi’nde lisansını tamamladı.

1985’ te başlayan Anadolu Sergileri, 1990 yılından itibaren büyük kentlerde devam etmiştir. Üçü yurt dışında olmak üzere, 25 kişisel ve 50’ye yakın karma ve grup sergilerine katıldı.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.