Evin Sanat Galerisi’nin “25. Yılında” sergisi 2 Mart – 9 Nisan 2021 tarihleri arasında gezilebilir.

0 253

1996 yılından beri İstanbul Bebek’te ve diğer illerde sanat etkinliklerine devam eden Evin Sanat Galerisi 2021’de 25. yılını kutluyor.  “25. Yılında” adını taşıyan sergi, 2 Mart – 9 Nisan 2021 tarihleri arasında, Nuri İyem, Nasip İyem, Rahmi Aksungur, Cansen Ercan, Temür Köran, Ahmet Elhan, Hakan Gürsoytrak, Orhan Cem Çetin, Murat Germen, Zulal, Emin Turan, Setenay Alpsoy’un son dönem eserleriyle, galerinin tarihinden notları ve anıları sanatseverlerle buluşturacak.

Emin Turan,

Evin ve Ümit İyem tarafından kurulan Evin Sanat Galerisi, ressam Nuri İyem ve seramik sanatçısı Nasip İyem’in miras yapıtlarının korunması, belgelenmesi görevini kuruluşu itibariyle üstlenmiştir. Bu görev,  galerinin sürdürülebilirliğinin temelleri arasında yer almaktadır. Miras sanatçılarının yanı sıra temsil ettiği ve işbirliği yaptığı sanatçıların yapıtlarını sertifika sistemi ile belgelemeye devam etmektedir. 

Evin Sanat Galerisi 200’ü aşkın sergi düzenlemiş ve 50’ye yakın sanatçının sergisine ev sahipliği yapmıştır. Türkiye’de gelişen tüm sanatsal ve toplumsal olaylarla birlikte bünyesine kattığı yeniliklerle varlığını sürdürmeye devam etmiştir.

Naile Akıncı, Mehmet Aksoy, Neş’e Erdok, Mehmet Güleryüz, Nedret Sekban, Mustafa Horasan gibi sanatçıların yanı sıra, son yıllarda üzerinde durduğu fotoğraf sanatından  Ahmet Elhan, Orhan Cem Çetin ve Murat Germen ile de önemli projeler yapmıştır.

Nuri İyem’in vefatından bugüne devam eden sanatçının adını yaşatmak adına düzenlediği Nuri İyem Resim Ödülü ise genç sanatçılar için görünür bir platform olmaya devam etmektedir.

Cansel Ercan, 110x130cm, 2019

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.