Murat İrtem yeni sergisi “Yığın”da kurtulamadığımız yığınlar arasında başka bir dünya yaratma arayışında..

0 324

Ressam Murat İrtem’in yün liflerden oluşan keçe, yağlıboya ve el yapımı kağıtla atık malzemeleri dönüştürdüğü ‘Yığın’ adlı sergisi 14 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında İmoga Art Space’de izlenebilir.

Renkler arası ışık ve malzemeyle oynamayı seven sanatçı Murat İrtem, ‘Yığın’ adlı sergisi ile tuval üzeri yağlıboya resimlerinin yanı sıra, keçe ve yıllardır biriktirdiği, tüketim toplumunun ardında bıraktığı atıkları el yapımı kağıtla dönüştürerek oluşturduğu eserleri ile zihinlere bilinçlenme tohumları ekiyor.

Daha önceki “Yüksek İrtifa” ve “DarAlan” sergilerindeki eserleriyle daha çok kentin sıkışıklığına, yerleşim yapılarının yukarı doğru gelişmesiyle hem alanların daralması hem de insanların darlanmasına vurgu yapmıştı.

Yeni sergisi “Yığın”da ise sanatçı, kurtulamadığımız yığınlar arasında başka bir dünya yaratma arayışında. Farklı dokuların birbiriyle iletişiminden oluşan kültürler gibi, farklı dokuların birbirine bağlanarak oluşturduğu yığınlar. Yığınların resim oluşturmak adına bir tema gibi görünse de aslında bir bakış açısını ve söylemi yansıttığını vurgulayan Murat İrtem, “Resim yapma eylemi de aslında zihnimin içindeki yığını boşaltmak için kullandığım bir bahane, sonsuz bir oyun alanı” diyor.

Sergide yer alacak resimlerin bir kısmı özellikle şimdiye kadar yapılan sergilerinde gün yüzüne çıkarılmamış, 2011 yılından bu yana tuval üzerine dönüştürülmüş kağıt, yağlıboya ve yün keçe gibi malzemeler ile oluşturduğu bir bakıma yığdığı resimler..

 

 
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.