Seçil Erel: Sanat üretimi, yaşamımın içerisine yayılmış, dünyayı tanıma, anlama, bakış açısı çeşitliliği bulma yöntemim..

0 311
 Cenevre 1, kağıt üzerine maskeleme bandı ve yağlı boya, 140x200cm. 2016

Seçil Erel’in, solo sergisi “Olduğu Gibi” 1 Nisan Cuma günü İstanbul Merkür Sanat Galerisi’nde açılıyor. 23 Nisan’a kadar gezilebilecek sergide sanatçının ağırlıklı olarak tuvallerden dönüştürdüğü kağıt çalışmaları, ışıklı resimleri, tuvalleri, suluboyaları ve haritaları yer alıyor. 

Galeri Merkür için geçen yaz sonu İsviçre’de katıldığı misafir sanatçı programının yolculuğunu, kendisini, içinde bulunduğu mekanları, yolculuk ve yaşadığı zamanı anlatan Seçil Erel, çalışmalarının temelindeki mekan, zaman, varoluş ve aidiyet kavramlarını önceki dönemlerinden farklı olarak gittiği yerlerle ilişkilendiriyor. İşlerinin temel yapısında bulunan kurguyu bu defa biraz daha geri planda tutmuş.. 

Cenevre 2,  tuval uzerine yağlı boya, 150x180cm. 2016

 



Kurgusal yapı içinde kendini bırakma, bıraktığı yerde kendini bulup yeniden kurgulama… Malzeme ile süreçte oynuyor ve izleyiciye daha açık etkilerle karşılaşma olanağı veriyor sanatçı: “Sanat üretimi, yaşamımın içerisine yayılmış, dünyayı tanıma, anlama, bakış açısı çeşitliliği bulma yöntemim.. Yakın geçmişe dek her şeyin bir sistem üzerine kurulmuş olması fikrinden yola çıkarak kurgusal alt yapısının kendini fazlasıyla gösterdiği işler üretmiştim. Özellikle yüzey üzerinde yaptığım çalışmaların matematiksel hesapları çok bariz görünüyordu. Her ne kadar bazı rastlantısal durumlara açık halleri olsa da kendini kurgunun içerisinde tanımlayarak sonuca ulaşıyordum. Şimdi düşünüyorum da sanat tüm kurguya rağmen onun içinde akıp giden anın içinde var olma ve olduğu gibi kendini bırakma halidir. Demek istediğim, zihnin kontrolünün sezgiselliğe kendini bırakması ve her şeyle her yerde var olabilmesidir.”





Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.