Mahir Güven: “Sergiler, sanatçıların ürettiklerine geri dönüp bakmalarını sağlıyor..”

0 444

Yılın ilk röportajını figüratif resmin güçlü temsilcisi Mahir Güven ile yaptım.. Sergisini Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde 14 Ocak’a kadar gezebilirsiniz..

“Son sergim birkaç yıldır atölyemde çalışmakta olduğum resimlerden oluşuyor. Sergi için üretilmiş resimler değil. Galeri sahibesi Tülay Hanım’ın ısrarı üzerine açılmış bir sergi oldu. Kendisine teşekkür ederim. Sergiler sanatçıların ürettiklerine geri dönüp bakmalarını sağlıyor. “İyi olmuş” dedim, güzel tepkiler aldım.. Sergiye baktığımda kendimi biraz opsesif buluyorum.. takıntılarım oluşmuş zaman içerisinde.. Tekrar ama farklı.. farklı benzer ama değişkenin kaçınılmaz metafor olduğu bir yaşam parçamda böyle hissetmişim.. Babam ölmüş yola gitmişim, Ravel’i daha çok sevmişim. İki gözün aynı yüzde farklı büyüklükte olduğunu bir elin farklı parmaklarını görebildiğim kadar görmüşüm.. Naile Akıncı’yı kaybetmişim, şimdi sanki daha az, gerektiği kadar var her şey.. Bütün bunların resimlerini yapmışım.. İyiki de yapmışım diyorum.”

Devamı için tıklayın lütfen..

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.