Mahir Güven’in “Baharı Getirdim Sana” Sergisi, yaşamımızda mahrem olanı kutsarken diğer yandan sosyal medya aracılığıyla bu kutsallığı ihlal edişimize göndermeler yapıyor…

0 230

Mahir Güven’in “Baharı Getirdim Sana” Resim Sergisi 20 Nisan- 15 Mayıs 2021 tarihleri arasında Galeri Selvin’de gezilebilir..

Figüratif resmin önemli temsilcilerinden Mahir Güven, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Neşet Günal Atölyesi’nde eğitim gördü. 1981’de Osman Hamdi Resim Yarışması Desen Dalı Ödülü’nü,  1989’da Güzel İstanbul Resim Yarışması Birincilik Ödülü’nü kazandı.

Çok sayıda kişisel ve karma sergiye katıldı. Çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

Sanatçının “Baharı Getirdim Sana” Resim Sergisi’ndeki eserleri klasik perspektifin dışına çıkan mekan anlayışı ile yaşam alanlarımızı tekrar tartışmaya açıyor.

Günümüzün gerçekliği olan eve kapanma hallerimizi, doğaya özlemi ve baharın yaşama davetini birlikte resmederek güç bir işin altından estetikten vazgeçmeyerek kalıcı resimler üreterek ustalıkla kalkıyor.

Mahir Güven, yaşamın hızından elden geldiğince kurtulup evde kaldığımız bu dönemde bizi resimlerindeki ayna ile gerçekte kim olduğumuzu, benliğimize ne kadar uzak olduğumuzu fark ettirmeye çağırıyor.

Yerleşik hayata geçiş ve barınılan mekanların mimari olarak günümüzdeki hale gelmesi, örneğin kapıların kapalı olması ve yatak odalarının mahrem bir yer haline gelmesi bile toplumsal hayatımızın şekillenmesini bize anlatacak kapsamlı verileri sunuyor.

Tekil ile çoğul olanın karşıtlığını hala netleştirmemiş toplumlarda, mahrem olan bir yandan kutsanırken diğer yandan sosyal medya aracılığıyla bu kutsallığın ihlali teşvik edilerek şizofrenik bir bağlam oluşturuluyor.

Algımızda yeniden ve yeniden biçimlendirdiğimiz mekanların tüm zamanımızı geçirdiğimiz yaşam alanları haline dönüşmesi kimliğimizi ve kişiliğimizi kazandığımız sosyal çevremiz de olmadığında benimizi epeyce zorlayan bir süreci beraberinde getiriyor.

Galeri kısıtlamalar dışında pazar günleri hariç 11:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.