Kavin Aliosmanoğlu: “Gaz çıkaran arabalar yerine doğaya zarar vermeyen arabalar olmasını isterdim. Benzinle değil de ağaç yapraklarıyla çalışabilen arabalar olsaydı.”

3 464

 

Gaziantep Bahçeşehir İlkokulu’nda “Renkli Yağmur Damlası” kitabımın imza günü vardı. İkinc Sınıf öğrencisi Kavin ile orada tanıştık. Blogum için bir röportaj yapmaya karar verdik…

Arkadaşlarınla neler yapıyorsunuz bugünlerde?

Oyun oynuyoruz, saklambaç, ebelemece gibi oyunlar oynuyoruz.

İsimlerini vermeden en sevdiğin ve bugünlerde anlaşamadığın arkadaşlarından bahsetmek ister misin bize? 

Bahsetmek isterim. En sevdiğim arkadaşım mavi gözlü birisi ve iyi kalpli. Anlaşamadığım arkadaşım, kötü kalpli değil ama yalan söylüyor. Kötü özelliği yalan söylemesi, olmayan şeylerin olduğunu söylemesi. Onunla anlaşamıyorum, ayrıca kalemtraş kullanırken kalem artıklarını yere atıyor.

Resim ya da başka bir sanat dalıyla uğraşıyor musun?

Evet, uğraşıyorum. Resim yapmayı çok seviyorum. Anneme ve öğretmenime sürpriz resimler yaparım. Sürpriz resimler yapınca annem mutlu oluyor. Annemle birlikte taş ve kozalak boyarım. Annem bazen bana boş tuval alıyor, onu akrilik boya ile boyuyorum. Geri dönüşüm yaparak, kutulardan kartonlardan bir şeyler yapmayı seviyorum.

Nasıl resimler /hangi ressamlar hoşuna gidiyor? Neden onları seçtin? 

Çiçekli, kelebekli, ağaçlı resimler ve parlak bir güneşin olduğu resimler hoşuma gidiyor. Doğalı resimler oldukları için böyle resimleri seviyorum.

Hayvanlarla aran nasıl? Sana neler anlatıyorlar?

Çok iyi, hayvanları çok seviyorum. Gölge isminde bir kedim var. İsmini ben koydum. Balıklarım ve kaplumbağam var. Balıklarımı Doruk hediye etti. Bir keresinde iguanam vardı. Hayvanlar konuşmuyorlar, ama konuşsalardı beni sevdiklerini söylerlerdi. Kedim ona iyi baktığım İçin bana teşekkür ederdi.

Nasıl bir ülkede (yerde) yaşamak isterdin? Etrafında neleri değiştirmek isterdin?

Doğanın güzel olduğu ve temiz havanın olduğu bir ülkede yaşamak isterdim. Gaz çıkaran arabalar yerine doğaya zarar vermeyen arabalar olmasını isterdim. Benzinle değil de ağaç yapraklarıyla çalışabilen arabalar olsaydı. Mesela evlerde de böyle olsaydı kışın binaların bacalarından duman yerine ağaç tohumları çıkabilirdi. O tohumlar her yere gider, her yerde ağaçlar olurdu.

En çok hangi oyunu seviyorsun?

Yerden yüksek oyununu çok severim.

Başucundan ayıramadığın kitaplar hangileri? Nasıl kitaplar seviyorsun?

Martı kitabı başucumdaki raftadır. Bir de Mustafa Kemal Atatürk serisi. Resimli kitapları seviyorum.

Hangi çizgi kahramanı seviyorsun? Neden onu seviyorsun?

Uğur Böceği ile Kara Kedi çizgi filminden uğur böceği, kara kedi, hapşu, aslan bunların hepsini seviyorum. En sevdiğim ise Uğur Böceği. Çünkü güzel bir hayatı var ve öyküsü çok güzel.

Ağaçlar, deniz, taşlar, çiçekler (ya da başka doğa parçaları..) için neler yapmak isterdin?

Doğayı kirleten herşeye engel olmak isterdim.

Yaşadığın şehirde en çok nelerden hoşlanıyorsun? Neleri sevmiyorsun?

Parkları ve müzeleri çok seviyorum. Trafiği sevmiyorum arabada beklerken sıkılıyorum.

Gaziantep’te nereleri görmemizi önerirsin?

Zeugma Mozaik Müzesi ve Cam müzesi en sevdiklerim..

Büyüklerden istediklerin var mı? Neler söylemek istersin?

Sigara içmesinler. Doğaya zarar vermesinler. Kitap okusunlar. İyi kalpli olsunlar.

3 Yorumlar
  1. Kavin Aliosmanoğlu Bahçeşehir Koleji diyor

    Aaaaaa bennnnnn yaaa bana bak bee şimdi 4. Sınıfım.Eheeheheh.Ecem Ada adında bir arkadaşım daha var.Kedim hala yaşıyo.Balığım öldü.EVET EVET İKİ YIL ÖNCE.Hala bahçeşehirdeyim. 🙂

  2. Kavin diyor

    Ehehe şimdi 5. Sınıfa gidiyorum ve Kedim öldü.Ankara’da Bahçeşehir kolejine yazıldım.Burs kazandım ve Arkadaşlarımdan ayrılıyorum.Ehe ama bişiy olmaz.Bay bayy.

  3. Ayşe Gülay Hakyemez diyor

    Sevgili Kavin, yıllar geçtikçe röportajımız sana daha anlamlı gelecek. Güzel anımızı hatırlayarak gülümseyeceksin. Yolun açık olsun…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.