Demet Yersel’in “Kadınlık Halleri” Sergisi Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde

0 262

Çağdaş sanatçılardan Demet Yersel’in 27. kişisel resim sergisi Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde 4 Mart 2017 tarihinde açılıyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu Atölyesi sanatçılarından Yersel, 44 senedir çalışmalarını izleyiciler ile paylaşmaktadır. Yersel yurtiçinde ve yurtdışında birçok karma sergiye katılmıştır ve eserleri yurtiçi ve yurtdışı pekçok koleksiyonda yer almaktadır.

Yersel’in her sergisi topluma ve döneme bakışında, kendi algılayışı içinde bir süreklilik gösterirken, yeni yaklaşımlarının ve duruşlarının ipuçlarını da taşır. Hatırlamanın eylemsel olarak durağan ama düşünsel olarak dinamik yapısı portrelerinde belirginleşir. Durağan yüzler geçmişleri ile “şimdi” hesaplaşmanın verdiği hüznü taşır.Hatırladıkları kadarı ile yaşarlar.Kurgulanan yapı izleyicinin de kendi anılarına doğru uzanmasına vesile olur.Katmanlaşmış varoluşu içinde kadın, kendine yaklaştıkça, dışarısı ile ilişki kurar ve harekete geçer.

Son dönem çalışmalarından bir seçkinin yeralacağı bu sergide, sanatçının izleğini sürdüğü varoluş halleri yağlıboya ve desen çalışmalarında portrelerle karşımıza çıkmaktadır.

Sergi, Kızıltoprak Sanat Galerisi’nde 4-28 Mart 2017 tarihlerinde Pazar ve Pazartesi günleri hariç

12 00-19 00 saatleri arasında izlenebilir.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.