Setenay Alpsoy’un “Saydam Şehrin İçinden” sergisi 27 Ekim’de Evin Sanat Galerisi’nde açılıyor

0 201

İkibinli yılların başından beri şehir peyzajı konulu yapıtlar üreten Setenay Alpsoy, kentin değişen yapısının hem geçmişi hem de şimdisinin nabzını tutmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl uluslararası başarılarıyla dikkat çeken sanatçı yedinci kişisel sergisi  Saydam Şehrin İçinden  ile izleyici ile buluşuyor. Sergi 28 Kasım’a kadar gezilebilir.

Bu sergide şehir” ile Alpsoy’un resimleri tek bedende bir araya geliyor. Şehre ait unsurlar, fiziki varlıklarıyla resimlere dahil oluyorlar. Gerçek bir ahşap pencere; bir resmin çerçevesi mi, yoksa resim pencereden gözüken şehrin betimlemesi mi? Kuşkusuz ikisi de… Setenay Alpsoy’un resimlerine kattığı objeler, şehir hayatı içinde kesintisiz bir arayış içinde olduğu ve sanatçı gözüyle hayatı devamlı taradığını gözler önüne seriyor. Kimi rüzgardan, fırtınadan, kimisi de artık takatsizlikten yerinde tutunamayan önceki jenerasyona ait minik duvar mozaikleri; Alpsoy’un resimlerinde yeni birer anlam kazanıyorlar.

Son dönem yapıtlarında kullandığı şehrin dokusunu yansıtan yenilikçi malzemeler, Alpsoy’un tuvallerinde görmeye alışık olduğumuz dokularla bir araya gelerek, Saydam Şehrin İçinden sergisini oluşturuyor.

 

Setenay Alpsoy (1983)

2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Neş’e Erdok Atölyesi’nden mezun olan Setenay Alpsoy, 2009’da aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. 2019 yılında İETT Blokları I ve İETT Blokları II eserleri One Thousand Museum’un kalıcı koleksiyonunda yer almak üzere seçilen Alpsoy, ayrıca “The Trinity Buoy Wharf Drawing Ödülü ” 2020 sergisinde yer almaya hak kazandı. 2 Ekim 2020 tarihinde Londra’da açılan ve altı ay boyunca İngiltere’nin çeşitli şehirlerini gezecek sergide, Alpsoy “Gayrettepe Son Durak”  isimli yapıtıyla yer alıyor. Setenay Alpsoy şimdiye dek yedi kişisel sergi açmış ve bir çok karma sergide yer almıştır.  Sanatçı İstanbul’da yaşıyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.