Alev Ermiş Mavitan’ın “Yaşam Çizgisi Oyuncuları” eğlenceli bir dışavurum serisi..

0 205
Alev Ermiş Mavitan’ın “Yaşam Çizgisi Oyuncuları II” ismini verdiği resim sergisi 11 Nisan’da İstanbul Galeri Selvin’de açılıyor.

Sanatçının resimlerindeki figürler, oyuncular -yani bizler-, tüm zamanları yansıtan bir boşlukta ve yaşam çizgisini sembolize eden altın bir çizgi üzerinde ya da güneş ışıklarının suyun içinde yarattığı altın ve gümüş rengi yansımaların oluşturduğu dalgaların önünde yer alırlar.

Yaşamdan anlarını yakalatarak yaşam çizgisi oyuncuları temasını oluştururlar.

İnsan yaşamak ve yaşatmak için vardır. Durağan ve ölü olmayan, içinden hayat fışkıran, bizi, çevremizi öldürmek isteyen herşeye meydan okuyan, eğlenceli bir dışavurum haliyle bir akıma özenmeden hem günümüz sanatından beslenen, hem de geleneğin temellerine oturan figüratif, renkçi dışavurumcu bir sanattır Alev Ermiş Mavitan’ınki..

Sanatçının camaltı resimleri, kağıt üzeri yağlı pastel ve tuval üzeri yağlı boya teknikleri ile yapılmış işlerinin yer aldığı sergi 5 Mayıs’a kadar gezilebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.