Ali Raşit Karakılıç’a göre portre, “Geçmiş, yaşanmışlık ve anıların toplandığı büyük bir yüzey”..

0 59

Ali Raşit Karakılıç’ın hurda klima radyatörler ile yapmış olduğu heykelleri Galeri Selvin-2’de,  kendine özgü bir teknik ve üslupla betimlediği portre resimleri ise Lotus Art Shop’ta 7 Şubat’ta izleyici karşısına çıkıyor. Sanatçı, iki galeride de farklı malzemelerle oluşturduğu yeni ve son çalışmalarını sergileyecek. 4 mart 2018’e kadar..

Karakılıç, “Geçmiş, yaşanmışlık ve anıların toplandığı büyük bir yüzey” olarak tanımladığı nice portreyi, temel malzeme olarak kullandığı hurda klima radyatörleri üzerine işlemiş. Levhaları eğerek, bükerek yeniden şekillendirmiş. İzleyiciler, sanatçının kendine özgü bir teknik ve üslupla betimlediği bu portrelerde kendileri ile yüzleşecek, ruh hallerinin nasıl vurgulandığını gözlemleyerek, “Siz Hangi Portrede Saklı Kaldınız?” sorusunu cevaplamaya çalışacaklar.

Sanatçının betimlediği portrelerin farklı duyguları ve içlerindeki tarifsiz enerji, kanallar arasında gezinerek soğuyor.. Zamanının tanığı bu suretler, bir bakışta demir parmaklıklar ardında tutsaklar, bir diğer bakışta ise parmaklıkları ardlarında bırakıp izleyicisinin yanı başında dikiliveriyorlar.

“Portre”, kelimenin kökeni itibariyle “yeniden üretmek” demek. Sanatçı ise portrenin “Geçmiş, yaşanmışlık ve anıların toplandığı büyük bir yüzey” olduğunu düşünüyor.

Ali Raşit Karakılıç’ın “Siz Hangi Portrede Saklı Kaldınız?” başlıklı sergisi, sanatçının malzeme, estetik ve kurgu özellikleri ile de ayrı bir önem taşıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.