Vasıf Pehlivanoğlu “Denize Doğru Bakış” Resim Sergisi 25 Mart’a kadar gezilebilir

0 94

Vasıf Pehlivanoğlu “Denize Doğru Bakış” sergisi 22 Şubat’ta Akademililer Sanat Merkezi’nde açılıyor. Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşen sergi, 25 Mart’a kadar görülebilir.
İçinde taşıdığı deniz tutkusunu, deniz insanlarını, yaşadığı şehrin denizle olan ilgisini yapı – söküm mantığı ile yaptığı resimlerde tuvale aktaran sanatçı, denize bağlı yaşamı mekan belleği üzerine oturtmayı bilmiş.
Bir kent mekanı olarak deniz kıyısı, tersaneler, rıhtımlar, balıkçı barınakları, gemiler üzerinden yaşadığı, ürettiği ve üzerinde düşündüğü İstanbul’u unuttuğumuz, göremediğimiz ya da görmek istemediğimiz yanları ile tuvale aktaran Vasıf Pehlivanoğlu, iç derinliğe sahip kurgularla zamanın ruhunu yakalamış.
Her türlü özentiden uzak, çevresini tek başına izleyen, gözlem yapan ve karşılaşmalarını içtenlikle görselleştirerek anlamlandıran sanatçı, moderniteye özgü kültürel unutkanlığa getirdiği eleştiri ile belirsizlik içinde yol alan günümüz insanına sorumluluklarını geçmişin izlerini sürerek anlatmaya çalışmış.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.