“Türkiye’den Yeni Nesil, Genç Çağdaş Sanatçılar” yarışmasının birincilik ödülünü fotoğraf sanatçısı Tuğba Yüksel kazandı..

0 153

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin sanat galerisi “Od’A-Ouvroir d’Art” ve Maçka Sanat Galerisi ile sahibesi Rabia Çapa’nın iş birliğiyle düzenlenen  “Türkiye’den Yeni Nesil, Genç Çağdaş Sanatçılar” Yarışma Sergisi, 23 Mart – 7 Nisan 2015 tarihleri arasında açık kalacak…

 
Görsel sanat üreten sanatçılara yönelik yarışma, Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin sanatı desteklemek, Fransa ve Türkiye arasındaki kültürel geçişlere olumlu etki etmek ve yeni yetenekleri topluma kazandırmak adına bulunduğu devamlı bir girişimin parçası…
 
Frankofoni (Fransızca konuşanlar) ayı kapsamında 7 Nisan 2015 tarihine dek Od’A-Ouvroir d’Art’ta eserleri sergilenecek  yarışma finalisti 19 sanatçının isimleri şöyle: Ayşegül Turan, Beril Gür, Burcu Yağcıoğlu, Eda Emirdağ, Eda Gecikmez, Gamze Taşdan, Gökçen Dilek Acay, Göksu Gül, Gülsün Öykü Doğan, İrfan Dönmez, Kubilay Mert Ural, Meliha Sözeri, Merve Denizci, Naciye Danış Akbıyıkoğulları, Neslihan Koyuncu, Özge Topçu, Serhat Koçak, Serpil Tuğçe Aytürk, Tuğba Yüksel.
 
25 Mart’ta açıklanan yarışmanın birincilik ödülünü Tuğba YÜKSEL kazandı.  1979, İstanbul doğumlu fotoğraf sanatçısı Tuğba Yüksel, ödül olarak Paris’teki Cité Internationale des Arts’da sanat rezidansına gidecek. Kendisine burada 3 Temmuz ile 27 Ağustos 2015 tarihleri arasında sanatsal çalışmalarını destekleyecek bir sanat atölyesi tahsis edilecek.
 
Paris’te bulunan Cité Internationale des Arts, Fransız ve yabancı sanatçıları ağırlayan ve Fransa’da kamu yararına çalışan ünlü bir kuruluş.. Her yıl, 50’yi aşkın ülkeden gelen 1000’den fazla sanatçı, kendilerine tahsis edilen 324 atölyeden birinde sanat rezidansına katılmakta.. Cité Internationale des Arts tarafından daha önce ağırlanan Türk sanatçılar, Komet, Hüseyin Sermet, Utku Varlık, Selda Asal, İdil Biret, Handan Börüteçene, Fikret Atay ve İnci Eviner’dir.
 
Yarışmanın diğer ödülleri şöyle:
1. Mansiyon Ödülü: Meliha SÖZERİ
2. Mansiyon Ödülü: Serhat KOÇAK
3. Mansiyon Ödülü: Gökçen Dilek ACAY
 
Yarışma jürisi, Sarkis, Emre Baykal, Evrim Altuğ, Seyhun Topuz, Serhat Kiraz, Bérénice Gulmann ve Alexandre Abellan’dan oluşmaktadır.
 
Sarkis, İstanbul’da doğan, 1946 yılından beri Paris’te yaşayan sanatçı enstalasyonlarındaki halüsinojen bulanıklıkla tanınmıştır. Eserleri; resim, heykel, fotoğraf, film imgeleri ve sesin birbirleriyle harmanlandığı enstalasyon uygulamalarına dayanmaktadır.
Emre Baykal, Arter Sanat Galerisi Sergi Direktörü ve Küratörü
Evrim Altuğ, serbest sanat eleştirmeni

Seyhun Topuz, Türk heykel sanatının en önemli figürlerinden biri, soyut geometrik formlardan oluşan eserleri ve versiyonları ile tanınıyor.

Serhat Kiraz, kavramsal sanatın lideri olarak tanınıyor.  Resim, kolaj, sulu boya, heykel ve farklı biçimlerde kullanılan nesneler, enstalasyonlar ve filmlerden oluşan çalışmaları var.  

Bérénice Gulmann, İstanbul Fransız Kültür Merkezi Müdürü

Alexandre Abellan, Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Müdürü

 
*****
 

Resim ve fotoğrafla ilişkiniz nasıl başladı Tuğba?Resimle ilişkim çocukluk yıllarımda başladı. Sanata ilgi duyulan, resim yapılan ve kütüphanesinde ressamlara ait kitaplar bulunan bir evde büyüdüm. Edouard Manet’in “Flüt Çalan Çocuk” ve Claude Monet’ in “Şemsiyeli Kadın” resimleri bana hep o zamanlarımı anımsatır.

Devamı..

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.