Mert Özgen ve “No.5” Kadınları..

0 101

Mert Özgen.. İlk gördüğüm andan beri sevdim ben bu çocuğu.. İzlemeye başladım. Cesur, çalışkan ve kibar bir insan.

 

Resmini eleştirmek bana düşmez. Sadece şunu söyleyebilirim.. Onun kadınlarına baktığımda içim ürperiyor.. Acıyı ve duygunun nasırlaşmış halini hissediyorum.. Modern kadının porselen güzelliğinde  teni ve aldığı yaraların kapanamayan izleri beni derinden etkiliyor.. Başarılı resimler..

İstanbul’daki ikinci kişisel sergisinin açılışı çok kalabalıktı.. Benim gibi düşünen çok insan var demek ki.. Başarıları devam edecek biliyorum..

Yağlıboya ve desenlerden, farklı kadınlara ait hikayelerden oluşturduğu “No.5” adlı kişisel resim sergisi Galeri/Miz’de 4 Aralık’ta açıldı. 2 Ocak’a kadar gezilebilir.

 

Beyazlığın içinde biraz moda, biraz opera…
Mert Özgen, kadınlığa ait hikayeleri Puccini’nin, Donizetti’nin ve Verdi’nin operalarından, Carmen’den, Norma’dan esinlenerek yorumlamış..

Çağın en etkin moda ikonuyla birleştirip, kurguladığı portrelerle izleyiciyi kendi sahnesine davet ediyor.. Güzellik ve huzursuzluk, durağanlık ve yoğunluk zıtlıklarını kendine has diliyle resmeden Özgen, sahnede ve kamera önünde “nesneleşen” kadın figürlerini hikayeleriyle ve duygularıyla ele alıp, kadının gücünü, kırılganlığını, dinginliğini ve aşkınlığını anlatmayı amaçlamış.

Mert Özgen 1988 doğumlu.
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Neş’e Erdok ve Nedret Sekban Atölyesi’nden 2010’da mezun olmuş.
2008 – 2009 yıllarında Erasmus bursuyla gittiği İtalya’daki Accademia di Belle Arti di Bologna’da sanat öğrencisi olarak bulunmuş. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı’nda eğitimine devam ediyor..
Kişisel Sergileri:
2014 “No.5”  Galeri/Miz- İstanbul
2013 “Ten/Flesh”  Galeri/Miz – İstanbul
2009 “Mert Art”  House Night – Bologna
Katıldığı Fuar ve Karma Sergiler:
2014  Contemporary Istanbul
2014  24.Artist Sanat Fuarı Tüyap İstanbul
2013  23.Artist sanat Fuarı Tüyap İstanbul
2010  İpek-Ahmet Merey Resim Yarışması
2009  19. Artist Sanat Fuarı Tüyap İstanbul
2009  Mostra International Transito – Accademia di bella Arti di Bologna
2008  Türk Kalp Vakfı 20. Resim Yarışması – İstanbul
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.