Alptekin Baloğlu’nun başlattığı “Denizin Sırları” kampanyası deniz olmayan bölgelerdeki çocuklarımızla buluşuyor..

0 214

Denizleri çok severim ben. Ve üzülürüm Karadeniz, Akdeniz, Marmara neden hayatımızda daha çok yer kaplamıyor diye.. Ülkemizde kimbilir kaç çocuk var denizi görmeyen..

Fotoğraf: Alptekin Baloğlu

“Denizlerimizi korumanın, onu çok iyi tanımaktan geçtiğine inanıyorum. İnsanlar bildikleri şeyi sever ve sevdiğine saygı duyarak elinden kaybolmaması için gayret gösterir. Denizlerimizi korumanın ilk basamağı da onu çok iyi tanımaktan geçer.” diyor fotoğraf sanatçısı, dalgıç, matbaacı dostum Alptekin Baloğlu. “50 Soruda Denizin Sırları” adlı kitabıyla çocuklara ulaşmayı hedefliyor. Özellikle de doğu illerinde denizle henüz tanışmamış çocuklara.. Onlara bu kitabı bedelsiz olarak ulaştırabilmeyi arzuluyor.

Bu hedef için tek bir kurumsal sponsorları yok.. Hepimizin bireysel ve kurumsal destekleri ile bu hedefe birlikte ulaşabilmeyi hayal ediyor. Ben de!!

Proje için hazırlanan sitenin “Destekçilerimize Çağrı” bölümünde detayları inceleyebilirsiniz..

Nasıl Destek olabilirsiniz?
Kendiniz ya da çocuğunuz için satın alacağınız her bir kitap, denizi tanımak isteyen çocuklarımıza iki kitap hediye ediyor..

1 adet “50 Soruda Denizin Sırları” kitabını 15 TL ye satın aldığınızda, size 1 kitap yollanıyor. 2 adet kitap da doğu illerimizdeki denizle tanışmamış çocuklarımıza gidiyor.

1 adet kitabın bedeli 5 TL ( KDV Dahil). İsterseniz bu sembolik fiyata daha fazla kitap da alabilir, kampanyaya katılabilirsiniz. Örneğin 50 Tl karşılığında 1 adet kitabı kendinize alıp, 9 tane kitabı çocuklarımıza hediye edebilirsiniz. Veya elbette daha fazlasını… Projenin web sitesinden, ister Garanti Bankasının güvenli sistemi ile kredi kartınızla veya havale yaparak destekçi olabilirsiniz: http://denizinsirlari.org/destekcilerimize-cagri.asp

Web sitelerinden sürekli güncelenen yapıda destekçileri yayınlıyorlar. Bugüne kadar projenin tanıtımını yapmadan yakın çevrelerindeki dostlarıyla paylaşarak 6185 adet kitabın hediye edilebilmesine destek sağlamışlar. Kampanyaya şu ana kadar destek olan kurumsal ve bireysel destekçileri görmek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:
http://denizinsirlari.org/destek-olun.asp

Fotoğraf: Alptekin Baloğlu

Kitaplar çocuklara nasıl yollanıyor?
Bu projeye gönüllü destek veren öğretmenlerin bildirdikleri sayı kadar kitap, destekçiler adına bedelsiz olarak yollanıyor. Onlar da kitapları öğrencilerine dağıtarak ve kitaptaki bilgileri paylaşarak çocuklarımızın denizlerimizi tanımalarını sağlıyorlar. Hedef öncelikle doğu illerimiz ve sonrasında da tüm ülkemizi kaplayan bir yaygınlığa ulaşabilmek. Denizi daha iyi tanıyan, seven ve korumak isteyen bir toplum yaratabilmek.

Projenin web sitesinde öğretmenlerimize çağrı bölümündeki bilgileri dolduran ve talepte bulunan tüm öğretmenlerimize istedikleri adette kitap bedelsiz olarak yollanıyor:
http://denizinsirlari.org/ogretmenlere-cagri.asp

Bugüne kadar nerelere kitap yollandı?
Henüz projenin tanıtımı yapılmadan oluşan destekler sayesinde; Şanlıurfa, Erzurum, Mardin, Artvin, Van, Şırnak, Diyarbakır ve Iğdır illerimizdeki okullara toplam 3585 adet kitap yollanmış. Öğretmenlerimizin yolladığı fotoğraflar da web sitesinde paylaşılmış:
http://denizinsirlari.org/dagitilan-kitaplar.asp?sayfa=4

Fotoğraf: Alptekin Baloğlu

Öğrencilerden gelen mektuplar:
Kitapları alan öğrenciler mutluluklarını ve tanımadıkları yepyeni bir dünyayla tanışmalarının heyecanını yazdıkları yüzlerce mektupla dile getiriyorlar. Onlardan gelen bu samimi mektuplar, projenin hedefine ulaşacağına ve yüzbinlerce çocuğumuza denizi tanıtılabileceğinin kanıtı:
http://denizinsirlari.org/ogrencilerimizden-mektuplar.asp

Sualtı camiasının çok büyük bir camia olduğunu ve bu kapsamda genele yayılan ilk destek kampanyası olan bu proje sizler sayesinde hayata geçecek.. Bu yüzden lütfen:
1- Siz de bireysel veya kurumsal olarak kampanyaya destek olun ve kitap hediye edin,
2- Doğu illerimizde yaşayan öğretmen arkadaşlarınız var ise onları da bu kampanyadan haberdar ederek bizden talepte bulunmalarını sağlayın.
3- Çevrenizdeki tüm dostlarınızla bu kampanyayı paylaşarak herkesin haberdar olmasını ve büyümesini sağlayın.
Desteklerinizi esirgemeyeceğinizi biliyoruz ve bu sayede ortak hedefimiz olan çevreye duyarlı bir toplum olma hayalimizin tohumlarını birlikte atmış olacağız..

Bilgi için: Alptekin Baloğlu
www.denizinsirlari.org
e-mail: info@denizinsirlari.org

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.