Ayşe Gülay Hakyemez çocuklar için yazdığı Fenerköy Öyküleri’nin ilk kitabını kızı Suna Hakyemez’e adadı..

Kar Tanesi Pastası adını taşıyan ilk kitabı Renkli Yağmur Damlası ve Fenerköy Fırtınası kitapları izliyor.

0 293

 

Fotoğraf: Fahrettin Şankaynağı

Ayşe Gülay Hakyemez’in yazıp Canan Barış’ın resimlediği “Fenerköy Öyküleri”nin ilk üç kitabı Altın Kitaplar etiketiyle tüm kitapçılarda…

Fenerköy’de Fırtına, Kar Tanesi Pastası ve Renkli Yağmur Damlası ile başlayan Fenerköy serisi, yazarın çocukluk anılarından, ailesinden, hayallerinden beslenerek yazdığı öykülerden oluşuyor. Fenerköy, herkesin bir gün şehirden kaçıp gittiği hayallerin sahil kasabası… Ormanının, denizinin ve çiçeklerinin renkleri gökkuşağı ile yarışıyor.

Hakyemez, ilk yazdığı öykü “Kar Tanesi Pastası”nı kızı Suna’ya ithaf etmiş.. 30 yaşındaki Suna Hakyemez, halen Londra’da üç Michelin yıldızlı bir restoranda şef aşçı.. Yazar, yüksek öğrenimi için Gastronomi’yi seçen kızı için 12 yıl önce yazdığı masal bu yıl kitaplaşmış.

 

Ayşe Gülay Hakyemez, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Ardından, ulusal ve uluslararası birçok ünlü markaya 30 yılı aşkın süre basın ve halkla ilişkiler hizmeti verdi. Son 4 yıldır hayatını yavaşlatma kararı alarak İstanbul’u terk eden Hakyemez, Datça’da yaşıyor. Çocuklar için Fenerköy hikâyeleri yazıyor ve bloğu “Bir Başka İstanbul” için sanat söyleşileri yapıyor. Fransızca ve İngilizce bilen yazar, Datça Kent Konseyi Kültür Sanat Bilim Grubu’nun ve Lokomotif Kültür Sanat Derneği’nin başkanlığını sürdürüyor.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.