Mansur Tansu Gülaydın: Mutluluk sürecinde zihinsel işlevler geriliyor. Sevmiyorum bunu. Tasavvuru öldürüyor. Kavramayı durduruyor.

0 371
 
LapsOut Beyoğlu ve Maslak UniqPendulum sergileriyle dikkatimizi çeken Mansur Tansu Gülaydın ile röportaj için Armutlu’daki Antidot Art Loft’da buluştuk. Önce mekanı sorduk: “Bu, aslında bir sanatçının atölyesini/alanını diğer sanatçılara sergi mekânı olarak açma etkinliği. Belki de sanatçı inisiyatifi olmaya doğru gidebilecek bir davranış. İleride Antidot’u farklı sanatçılara, öğrencilere açmayı da düşünüyoruz. Sadece sergi alanı olarak değil, çalışma alanı olarak da burası çok sanatçılı Art Loft kimliğiyle yaşamaya devam edecek.”
Bu son çalışmalarınızın hikayesini aktarabilir misiniz?
Varsayımı ortadan kaldıran şey; deney. Yeni varsayımlar üretip onları deneyle ortadan kaldırma hırsı bence. Hikayeyi üreten kaynak duygu, bence bu. Beton ve metal arasındaki sert ilişkiyi bir deney, yeni bir inşaat olarak koymak istedim. Bu, daha önce üzerinde durulmuş, yorumlanmış bir ilişki ama, benim oyun alanımda ortaya ne tür sonuçların çıkabileceği konusu benim için yeni.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.