Doç. Dr. Sinan Çomu: “Hiperaktif çocuklara eskiden yaramaz ya da tembel çocuk der geçerlerdi…”
Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite o kadar sık karşıma çıkmaya başladı ki bu konuyu uzmanıyla konuşup bilgilenmeye karar verdim. Dr. Sinan Çomu bu konuda ilk akla gelen isimlerden biri.. Çok güvendiğim bir yakın dostum olduğu için ona ulaşmam zor olmadı. Bütün sorularımı peşpeşe sıraladım:
Dikkat eksikliğinin ana sonucu akademik başarısızlık ve sosyal sorunlar yaşanmasıdır. Dikkatini toplayamayıp yazısını tamamlayamayan, ödevlerini tahtadan geçiremeyen, sınavda bildiği halde hatalar yapan çocuklar akademik olarak geri kalmaya çanak tutmaktalar.. Dürtüsellikleri ve dikkatsizlikleri sınıf düzenini bozabiliyor. Sınıf içinde dolaşma, arkadaşlarıyla didişme şeklinde sosyal sıkıntılar ortaya çıkıyor..
1982 – 1989 İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Tıp Doktorluğu eğitimini tamamladı.
1989 – 1993 ABD Case Western Reserve Universitesi Rainbow Bebek ve Çocuk Hastanesi’nde Pediatri Uzmanlık Eğitimi aldı.
1993 – 1995 ABD Pittsburgh Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde Çocuk Nörolojisi Uzmanı olarak çalıştı.
1995 – 1996 ABD Pittsburgh Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.
Doç. Dr. Sinan Çomu 1996’dan beri İstanbul Levent’teki muayenehanesinde çalışmaktadır. Aynı zamanda Memorial Hastanesi, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi ve Anadolu Sağlık Merkezi’nde de pediyatrik nöroloji uzmanı olarak hizmet vermektedir.
Dr. Çomu, ABD Child Neurology Society, International Child Neurology Society, Türkiye Çocuk Nörolojisi Derneği, Epilepsi ile Savaş Derneği üyesidir.