Yapay zeka ile estetik değer taşıyan görseller üretmekle ilgili deneyler yapan Hakan Gündüz‘ün geliştirdiği Artifact

0 269

Artifact, duygu durumlarındaki değişimlere göre eş zamanlı görüntüler üretmek için tasarlanmış insan-makine etkileşimli bir yapay zeka uygulamasıdır. Yapay zeka ile estetik değer taşıyan görseller üretmekle ilgili deneyler yapan Hakan Gündüz‘ün geliştirdiği Artifact, çoğunluğu yağlı boya ile yapılmış binlerce resmin görselleri ile oluşturulmuş veri seti kullanılarak, makine öğrenimi yöntemi ile eğitilmiştir.

27 Aralık, Cuma akşamı açılışı gerçekleşecek “Artifact / Yüzler” sergisinde; makinelerin sanrılaması, duyguları algılayarak ifade edebilmesi ve empati kurabilmesi ile ilgili deneylerin sonucunda elde edilen resimlerden oluşan bir seçki ve makinenin sanrılamalarının görsel gezintisine ait bir video yerleştirmesi yer alacaktır.

Hakan Gündüz Hakkında:
Hakan Gündüz (d.1977, Almanya) Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’ nde lisans eğitimi aldı. Üniversite yıllarından itibaren profesyonel olarak bilgisayar programlama alanında çalışmaya başladı. Bunun yanı sıra, insan makine etkileşimi, görüntü işleme, grafik programlama ve yapay zeka konularında araştırmalar yaptı. İlgilendiği konuları merkeze alan çeşitli dijital sanat projelerinde yer aldı ve çalışmaları sergilendi. Fotoğraf üzerine çalışmaları da olan Hakan Gündüz, 2016 yılında DECOL Yeni Medya Stüdyosu’nun ortaklarından oldu. Halen DECOL bünyesinde yönetici ve creative technologist olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.