Kalabalık kavramı ve beraberinde oluşan inziva duygusu.. Serginin adı “Kuşatılmış”..

0 129

Aydın Büyüktaş

Burkay Şimşek ve Seda Kara’nın küratörlüğünde gerçekleştirilen ‘’Kuşatılmış’’ isimli grup sergisi 19 Nisan – 28 Nisan 2018 tarihleri arasında Bomontiada ALT’da gezilebilir. 

Ron Fricke’nin “Baraka” isimli belgeseli ve Gustave Le Bon’un ‘’Kitleler Psikolojisi’’ kitabından esinlenerek ortaya çıkan sergi, kalabalık kavramını ve beraberinde oluşan inziva duygusunu irdeliyor. Her gün duyulara yağan görsel ve işitsel kalabalık, bireyi fiziksel ve zihinsel bir yoğunluğa maruz bırakırken aynı zamanda kendi barakasını oluşturarak kendisiyle yüzleşmeye yönlendiriyor.
Bu sergi kalabalıkla bir hesaplaşma… Aynı zamanda kalabalık tarafından kuşatılmış herbir birey için bir sığınak, bir baraka…
BomontiAda, Arton İstanbul, İstanbul Kültür Üniversitesi, Bozlu Art Project, Murat Araz, destekleriyle gerçekleşen sergide; “kuşatılmışlık” durumu, Ali Şentürk, Aydın Büyüktaş, Candaş Şişman, Elçin Acun, Murat Germen, Onur Mansız ve Ozan Atalan’ın resim, heykel, fotoğraf, video art ve enstalasyon çalışmalarıyla irdeleniyor.

BomontiAda adresi: Merkez Mah. Silahşör Cad. Birahane Sok. Tarihi Bomonti Bira Fabrikası No:1 Şişli/İstanbul
Murat Germen
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.