“İyi Tasarım İzmir” organizasyonu 17-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek

0 98

İzmir’deki ilk ve en kapsamlı tasarım etkinliği başlıyor. 17-19 Kasım tarihleri arasında birincisi düzenlenecek olan “İyi Tasarım İzmir”e katılıp şehrinin ilk tasarım “çıktı”larını görmeye ne dersin? Etkinliğin manifestosunda “Sen De Çık Gel” diyor. İzmir bir tasarım kenti olacaksa bunda senin de bir payın olmalı…

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2009’da bir Kültür Çalıştayı, 2011’de de bir Tasarım Forumu düzenlemiş ve buradan “İzmir, tasarım ve yenilik kenti olmalı” şeklinde bir sonuç çıkmıştı. O zamandan bugüne İzmir Akdeniz Akademisi’nin öncülüğünde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Tasarımı gündelik dilin alışılmış bir kavramı olmaktan çıkarıp, kentin ayırıcı özelliği haline getirmeyi hedefleyen, şehir estetiğinden ürün tasarımına kadar geniş kapsamlı bir anlayışla biçimlenen “Tasarım Kenti İzmir” hedefi, 17-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan “İyi Tasarım İzmir” organizasyonu ile aslında ilk çıktı’sını veriyor.

Un Fabrikası’nda Havagazı’na, İKSEV’den Mimarlık Merkezi’ne İzmir’in en kapsamlı tasarım organizasyonu olarak yola çıkan ve geleneksel hale getirilecek olan etkinlik; yaşam, kent, mekan, ürün, moda, grafik, görsel iletişim, film, seramik ve resim alanlarındaki öğrenci sergilerinden ilgili sektörlerin tasarım projelerine, tasarım atölyelerinden ustalarla söyleşilere kadar kapsamlı ve disiplinler arası büyük bir buluşma olarak tasarlandı.

İyi Tasarım İzmir’de konferans ve oturumların yanı sıra katılımcılara açık birçok tasarım atölyesi de olacak. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası olarak faaliyet gösteren Halkapınar’daki eski Un Fabrikası, Tarihi Havagazı Binası, IKSEV, Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi, ESHOT, APİKAM, Mimarlık Merkezi ve Köstem Zeytinyağı Müzesi başta olmak üzere şehrin farklı mekanlarının kullanılacağı etkinlikte zeytinyağı makinaları koleksiyonu gibi işlerin yanı sıra sandıktan çıkan tasarımlardan sokak donatılarına kadar pek çok proje sergilenecek, en önemlisi de tasarım kültürü ve bilinci üzerine tartışılacak.
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.